Gaziantep'ten 30 Firma

Tarih: August 09, 2016 Kategori: , ,
Sanayinin önemli merkezlerinden birisi olan Gaziantep, Türkiye’nin ikinci en büyük sanayi kuruluşları arasına 30 firmayla adını yazdırmayı başardı.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından her yıl yapılan ‘’Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu - 2015 Araştırması’’ açıklandı. Araştırma sonuçlarına göre, Gaziantep’ten toplam 30 firma Türkiye’nin ikinci 500 büyük sanayi kuruluşu arasına girerek, kentin gururu oldu.

Sanayi şirketlerinin üretimden satışları dikkate alınarak hazırlanan araştırmanın 2014 yılı sıralamasında 35 firmayla yer alan Gaziantep’in, 2015 yılı listesinde bulunan firma sayısı 30 olarak belirlendi.

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesine girerek, bu ekonomik başarı öyküsünün kahramanı olan sanayicileri ve bunda büyük payı olan tüm çalışanlarını kutladı.

Konukoğlu, sanayicilerin 2015 yılında seçim ortamına ve küresel piyasalarda yaşanan sıkıntılara rağmen üretmeye devam ettiğine vurgu yaparak, şunları kaydetti:

‘’Gaziantep’ten listeye giren 30 firma üretimden net satışlarla 4 milyar 140 milyon TL değer yaratmıştır ve 500 firmanın üretimden satışlarının yüzde 5,8’ini tek başına karşılamıştır. Ayrıca, ikinci 500 büyük sanayi kuruluşu sayılarına göre ilk 10 il içerisinde Gaziantep beşinci sırada yer almıştır. Temennimiz, listede daha fazla firmayla yer alarak bu grafiği yukarıya taşımak ve ülkemizin kalkınmasına önemli katkılar sağlamayı sürdürmektir. Azimli çabaları ve sağladıkları katma değerden tüm işadamlarımıza ve emeği geçen herkese içtenlikle teşekkür ederim. Gaziantepli sanayiciler olarak, Türkiye’yi daha güzel ve daha güçlü yarınlara taşıma kararlılığımız doğrultusunda üretmeye, istihdam yaratmaya devam edeceğiz.’’

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr
Sayfa Başına Dön