Masumlar Ölüyor..Yine vakumlu bombalı saldırı!

Tarih: September 30, 2016 Kategori: , ,
Suriye ordusuna ait savaş uçaklarının, ülkenin  kuzeybatısındaki İdlib ve çevresindeki ilçe ve beldelere vakum bombasıyla  düzenlediği hava saldırısında 20 kişinin öldüğü, 24 kişinin yaralandığı  bildirildi.

İdlib'deki sivil savunma yetkililerinden Leys el-Faris, AA muhabirine  yaptığı açıklamada, orduya ait savaş uçaklarının yerleşim alanlarına ''vakum''  bombasıyla düzenlediği hava saldırılarında İdlib'de 7, Carcanaz beldesinde 8 ve  Han Şeyhun ilçesinde 5 sivilin yaşamını yitirdiğini, 24 kişinin yaralandığını  söyledi.


Faris, ''Rejim jetlerinin bombaladığı İdlib'in Carcanaz beldesinde  sivil savunma ekipleri enkaz altından çok sayıda çocuk cesedi çıkardı. Saldırıda  5 katlı bir binada büyük hasar meydana geldi. Ekipler, ağır iş makineleri  yardımıyla enkaz kaldırma çalışmaları başlattı.'' dedi.

Carcanaz'da yaralananların beldedeki sahra hastanelerine kaldırılarak  tedavi altına alındığını kaydeden Faris, saldırı sonucu İdlib kent merkezi ile  Han Şeyhun ilçesinde büyük hasar oluştuğunu, çok sayıda aracın kullanılamaz hale  geldiğini belirtti.
kaynak:posta

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr
Sayfa Başına Dön