Uygun fiyatlı konut için 33 günde 32 bin kişi başvurdu

Tarih: September 19, 2016 Kategori: , , , , ,
Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde dar gelirli vatandaşlara yönelik yaptırılacak bin konut için gerçekleştirilen 33 günlük ön başvuru sürecinde 32 bin 120 kişi müracaat etti.

Şahinbey Belediyesi tarafından dar gelirli vatandaşlara ucuz konut verebilmek için yaptırılan ve bin evden oluşan Mavikent Konutları 5. etabın kayıtları 2 Eylül’de sona erdi. Kira öder gibi uygun fiyatlarla ev sahibi olma imkanı sunan konutlar için kayıtların başladığı 1 Ağustos tarihinden itibaren belediye hizmet binasında büyük yoğunluk yaşandı. 33 gün süren ön kayıt işleminde ev sahibi olmak isteyen 32 bin 120 kişi, nüfus cüzdanları ile Şahinbey Belediyesi Gecekondu ve Sosyal Konutlar Müdürlüğü’ne başvuru yaptı. Ön başvuruda üzerinde taşınmaz mal bulunan vatandaşlar elenirken, herhangi bir taşınmaza sahip olmayan vatandaşların başvuruları ise gelir incelemesi yapılmak üzere kabul edildi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, daha önce yaptırdıkları Mavikent Konutları’yla 3 bin 340 dar gelirli aileyi ev sahibi yaptıklarını belirtirken, projenin devamı olan Mavikent 5. etap ile birlikte bin aileyi daha konut sahibi yapmak istediklerini kaydetti.

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr
Sayfa Başına Dön