31 Ekim'e kadar Gaziantep'te bunlar yasaklandı!..

Tarih: October 18, 2016 Kategori: , ,
Gaziantep'te DEAŞ, PKK, DHKPC ve FETÖ gibi terör örgütlerinin, etkinlikleri provoke ederek sansasyonel eylem yapma riskinden dolayı Gaziantep'te 31 Ekim'e kadar her türlü etkinlik ve eylem yasaklandı.
VALİLİKTEN AÇIKLAMA
Açık Yer Toplantısı, Basın Açıklaması, Stant Kurma, İmza Kampanyası, Bildiri Dağıtma, Pankart Asma, Çadır Kurma, Oturma Eylemi vb. Etkinlikler Yasaklanmıştır. Terör örgütlerinin faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik sürdürülen çalışmalarda;
- DHKP/C Örgütünün OHAL uygulamasına karşı olduğu ve mücadele kararı aldığı, çeşitli kademelerdeki idari ve siyasi şahsiyetlere saldırı düzenlemek amacıyla istihbarı çalışmalar yaptığı, son zamanlarda yapılan gözaltı ve tutuklamalara tepki olarak eylemsellik sürecini hızlandırmaya çalıştıkları.
- PKK/KCK terör örgütünün sözde üst yönetimi tarafından Ekim 2016 içerisinde örgüt mensuplarının Türkiye’nin özellikle batı şehirlerinde bombalı araç ve silahlı saldırı şeklinde fedai eylemler gerçekleştirmek üzere görevlendirildiği.
- 16.10.2016 günü DAEŞ terör örgütü üyelerine ait hücre evlerine yapılan operasyonlarda örgütün Gaziantep sorumlusu Mehmet Kadir Cabael ile birlikte bir canlı bombanın öldürülmesi ve bir örgüt üyesinin de yakalanmasıyla örgüte ağır darbe vurulması nedeniyle güvenlik güçlerimizce yapılan bu operasyonlara misilleme olarak eylem hazırlığında oldukları.
- Yine DAEŞ terör örgütüne yönelik gerek Suriye’de yürütülen Fırat Kalkanı operasyonu, gerekse 15/10/2016 tarihinde Koalisyon güçleri ile birlikte Irak yönetimi tarafından örgütün kontrolünde bulunan Musul’a yönelik başlatılan operasyonlarda ülkemizin sıcak bölgenin içerisinde olması ve her iki ülke ile en büyük sınır hattına sahip olması nedeniyle DAEŞ, PKK, DHKP/C, PYD, FETÖ/PDY vs. terör örgütleri üyelerince yapılmakta olan operasyonlara misilleme olarak ülkemizde de sansasyonel eylemler arayışı içerisinde oldukları, yapılacak etkinlikleri provokasyon ederek eylemlerine dönüştürebileceği değerlendirilmiştir.
Yukarıda belirtilen konularla ilgili olarak 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanununun 11/m ve 14/c maddeleri ile 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/c maddesi gereğince 18-31 Ekim 2016 tarihleri arasında yapılacak olan açık alanlardaki “Açık Yer Toplantısı, Basın Açıklaması, Stant Kurma, İmza Kampanyası, Bildiri Dağıtma, Pankart Asma, Çadır Kurma, Oturma Eylemi vb.” etkinlikler, genel asayiş ve kamu düzenin korunması amacıyla yasaklanmıştır.

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr
Sayfa Başına Dön