Devletten 50 Bin Tl Destek

Tarih: October 13, 2016 Kategori: , ,
Devlet yeni girişimcilerin yanında. Bir fikir geliştirip işyeri açmak isteyenlere KOSGEB aracılığı ile 50 bin liraya kadar karşılıksız 100 bin liraya kadar da faizsiz para veriliyor

İş kurmak için sermaye sıkıntısı çeken girişimcilere devlet destek oluyor. KOSGEB (Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme İdaresi Başkanlığı) aracılığı ile yapılan destekte 50 bin liraya kadar karşılıksız hibe var. Ayrıca kişi isterse 100 bin liraya kadar da faizsiz geri ödemeli kredi alabiliyor. Toplamda 150 bin liralık destek ile yeni bir iş kuruluyor. Bunun için öncelikle KOSGEB'e başvurarak girişimcilik eğitimlerine katılmak gerekiyor. Buradan sertifika alan vatandaşlar iş fikirlerini KOSGEB yetkililerine onaylatarak sermaye talebinde bulunuyor.

KADINLARA AYRICALIK
Destek sisteminde kadınlara öncelik tanınıyor. Kadınlar erkeklere göre daha yüksek miktarlarda destek alabiliyor. Yapılan başvurularda erkeklere sağlanan destek oranlarına göre kadınların destek oranları 20 puan daha fazla olabiliyor. Yetkililer iş kurmak isteyenlerin fırsattan yararlanmalarını istedi. 29 yaşına kadar gençlere ayrıca vergi muafiyeti de bulunuyor..

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr
Sayfa Başına Dön