Gaziantep'te Yeni köprülü kavşağın inşaatına başlandı

Tarih: March 30, 2017 Kategori: , , , ,
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin girişimleri ve Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün üstlendiği 'Yeşilvadi Köprülü Kavşağı'nın yapımına başlandı.

Gaziantep merkezden ve Karataş bölgesinden havalimanına kesintisiz ulaşım sağlayacak olan köprülü kavşak için ilk kazma vuruldu.

Yeşvilvadi Köprülü Kavşağı projesinin Ankara ayağının hızlanmsı için girişimlerde bulunan Başkan Fatma Şahin’in gayretleri sonuç verdi. Şahin’in bizzat girişimleri ile aşılan bürokratik engellerden sonra köprülü kavşağın yapımına başlandı.

Havalimanı ile Gaziantep merkez ve Karataş bölgesindeki vatandaşların ulaşımını hızlı bir şekilde sağlayacağı düşünülen projenin 8 ay içerisinde bitirilmesi planlanıyor.

Aynı zamanda Oğuzeli bölgesine gitmek isteyen vatandaşların da kullanabileceği Yeşilvadi Köprülü Kavşak Projesi, Gaziantep’in ulaşımına büyük katkı sunacağı ifade edildi.

Ulaşım Master Planı’nın bir parçası olan Yeşilvadi Köprülü Kavşağı, kentin ulaşım sıkıntısını da asgariye indirecek.

Diğer yandan Beyberbeyi ve Mezarlık kavşaklarında yapılacak olan köprülü kavşakların ihalelerinin yapıldığı ve nisan ayı içerisinde yapımına başlanacağı ifade edildi. Ayrıca; Şehirgösteren ve Tugay Kavşakları arasında tamamlanamayan bölümlerin imalatları için Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından ihalesinin yapıldığı ve çalışmaya başlanacağı belirtildi.

Yetkililer, Oğuzeli ve havalimanını kullanacak olan vatandaşların alternatif yolları kullanmalarını, alanda çalışan görevlilerin göstereceği işaretlere uymaları konusunda uyarıda bulundular.

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr
Sayfa Başına Dön