Gaziantep'te korkutan patlama! Yaralılar var

Tarih: July 08, 2017 Kategori: , ,
Gaziantep’te beş katlı binada meydana gelen patlama sonrasında vücudunda yanıklar oluşan bir kişi ve dumandan etkilenen 10 kişi hastanelik oldu. Olaya ilişkin Gaziantep Valiliğinden açıklama geldi.

Olay akşam 23:15 sıralarında Gazikent Mahallesi’nde meydana geldi. Beş katlı apartmanın giriş katında patlama oldu. Patlama sonrasında bina içerisine saran dumanlardan korkan vatandaşlar panik halinde evlerini terk etti. Vücudunda yanıklar oluşan bir kişi ve dumandan etkilenen 10 kişi hastanelere kaldırıldı. Apartman girişinde meydana gelen patlamanın elektrikli bisikletin şarj edildiği sırada veya elektrik panosundan kaynaklanan bir patlama olduğu ileri sürüldü.

Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. Bölgede inceleme yapan itfaiye ekipleri bina girişinde bulunan motosikletin yandığını tespit etti. Motosik yangının neden çıktığı ise araştırılıyor.
Bina girişinde bilinmeyen bir sebepten dolayı yanan motosikletten çıkan dumanlar merdiven boşluğundan yükseldiği, patlama sonrası evlerinden kaçmak isteyen vatandaşlar ise dumandan etkilendi. Vatandaşların ihbarı üzerine 112 Sağlık ekipleri tarafından hastanelere kaldırılan şahısların sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Büyük panik ve korku yaşayan vatandaşlar uzun süre dışarda beklemek zorunda kaldı. Polis ekipleri olay yerindeki soğutma ve yangının çıkış sebebine yönelik araştırmasını sürdürüyor.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Gazikent'te meydana gelen ve kentte panik yaratan patlama ile ilgili Valilikten resmî açıklama yapıldı. Gaziantep Valiliğinden yapılan açıklamada özetle; " 2 adet elektrik motorunun şarz edilirken elektrikten kaynaklanan yangın olduğu ifade edildi. Olayda 1 kişinin vücudunda yanıklar oluştuğu ve 10 kişinin de dumandan etkilendiği belirtildi.

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr
Sayfa Başına Dön