Terör örgütünden Gaziantep'te Dahil Sınırımıza füze tehdidi

Tarih: August 20, 2017 Kategori: , , , , ,
Terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD, Türkiye sınırında muhaliflerin dış dünya ile tek bağlantı kanalı olan Bab el Hava kapısını ele geçirmek için harekete geçti. 6 aydır hazırlık yapan örgüt Türkiye’den yönelecek obüs müdahalelere karşı sınıra füze rampaları yerleştirdi. Rus mühendislerin de yapımında yer aldığı füze rampalarından ikisi Kefer Cenne ve Der Ballut bölgesine yerleştirildi.

Suriye'de Afrin bölgesinde tek taraflı kanton ilan eden terör örgütü PYD, Türkiye sınırında yaklaşık 60 kilometrelik alanı kontrol ediyor. Sınırın sıfır noktasında onlarca tünel kazan ve dev gözetleme kuleleri inşa eden örgütün, 6 aydır bölgede sürdürdüğü saldırı hazırlıklarında sona gelindi. Muhaliflerin dış dünya ile tek bağlantı kanalı olan Bab el Hava sınır kapısını öncelikli hedef belirleyen örgüt, Türkiye den yönelecek obüs ve benzeri müdahalelere karşı sınıra sabit ve seyyar füze rampaları konuşlandırdı.

40 KİLOMETRE MENZİLLİ

Hedefinde Hatay'ın Hazza, Gaziantep' in Islahiye ile Kilis ili bulunan füzeler, Kefer Cenne ve Der Ballut bölgesine yerleştirildi. Sabit füzelerin yanında Rusya'dan alınan seyyar füzelerle de saldırı sürecine dönük hazırlıklar tamamlandı. Namluları Türkiye'ye çevrilen füzeler 25 ila 40 kilometre arasında menzile sahip. Sınır boyunda iki sabit ve 6 seyyar füze rampası aktif halde bekletiliyor.

DAEŞ'İ ÖRNEK ALIYORLAR

2016 yılının Ocak ayından itibaren Kilis'e 74 füze saldırısı düzenleyen bir diğer terör örgütü DAEŞ, PYD'nin sonraki süreçte Türkiye' de bulunan yerleşim birimlerini vurmakta örnek aldığı model olacak. Sınır boyunda Azez ve Bab el Hava, Atme yönünde ilerleme hedefinde olan terör örgütünün Türkiye tarafından gelecek müdahalelere anında karşılık verme kararı aldığı ve iç kamuoyunda tepki oluşmasını sağlamak amacıyla sivil yerleşim birimlerini vurmayı kararlaştırdığı öğrenildi. (Yeni Şafak)

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr
Sayfa Başına Dön