Gaziantep'te Tehlike saçan köprü yenilenmeyi bekliyor

Tarih: October 14, 2017 Kategori: , ,
Gaziantep'in Araban ilçesi Karasu Çayı üzerine kurulan köprü tehlike saçıyor. Çürümeye yüz tutan köprü yıllardır yenilenmeyi bekliyor.

Araban ilçesinin güneyinde ilçe merkezine 3 kilometre uzaklıktaki Karasu Çayı üzerine uzun yıllar önce kurulan ve aradan geçen zamanda tahrip olmuş köprü, çürümeye yüz tuttu. Demirleri açığa çıkan ve dar olması nedeniyle sık sık kazalara neden olan köprü yenilenmeyi bekliyor.

Eski Altıntaş, Esentepe, Yeniyurt, Fakılı, Doğan, Taşdeğirmen, Aşağı Gözey, Yukarı Gözey, Hasanoğlu, Elif ile Hisar kırsal mahalleri olmak üzere 11 mahallenin ulaşımı sağlan köprüye sürücüler de tepki gösteriyor.

Öğrenci servisi sürücüsü Osman Deniz, köprünün yenilenmesi için yıllardır yetkililerden yardım istediklerini belirterek, "Tehlike saçan eski ve dar köprüde sık sık meydana gelen yaralanmalı ve maddi hasarlı kazalarda bu güne kadar can kaybı olmadı ama önümüzdeki günlerde yaşanması muhtemel kazalarda can kaybı yaşanmadan yetkililerden tehlike saçan eski köprünün yenilenmesi için yardım bekliyoruz.

Korkutan köprünün üzerinde taşımalı öğrenci servisi sürücülüğü yaptığım için öğrencilerle birlikte her geçtiğimizde eski olduğu için çöktü çökecek diye, dar olduğu için de karşı yönden gelecek araç ile kafa kafaya çarpışma korku yaşıyoruz. Yetkililer burayı yerinde incelerse köprünün bir an önce yenilenmesi gerektiği kanaatine varacaktır. Yetkililerden bu konuda yardım bekliyoruz’’ ifadelerini kullandı.

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr
Sayfa Başına Dön