Altın fiyatları 1 yılın zirvesine yöneldi! Altın Rusya Ukrayna krizi ile yükseliyor

Tarih: February 20, 2022 Kategori: , , , , , , ,

Altın fiyatları olası Rusya-Ukrayna savaşı ile güvenli liman gömleği giyerek yükselişe geçti. Son dönemde dolar/TL'den desteğini yitiren altın gram fiyatı, ons altın ile yön buluyor. Ons altın Ukrayna sınırında artan askeri hareketlilik ve gelen son dakika açıklamalarla Haziran 2021'den bu yana ilk kez 1.900 dolar kritik psikolojik bandını kırdı.


Bununla beraber Fed'in Mart ayında agresif faiz artırımı yapmayacağı beklentisi altın ons fiyatını destekleyen bir diğer unsur olarak dikkat çekiyor. Altın yatırımcıları, "Gram, çeyrek, yarım, tam altın, 22 ayar altın bilezik ve Cumhuriyet altını fiyatı bugün ne kadar, kaç TL" sorularına yanıt arıyor.


ALTIN FİYATLARI RUSYA-UKRAYNA KRİZİ İLE YÜKSELİYOR


Yurt içinde gram altın fiyatları için önemli olan ons altın, Rusya-Ukrayna krizi ile yönünü yukarı çevirdi. Şubat ayı ile beraber önce 1.800 dolar bandını ardından da 1.900 dolar bandını yukarı kıran ons altın fiyatı, eğer 1.916 dolar seviyesini aşarsa 1 yılın zirvesine yükselmiş olacak. Ons altın 1 Haziran tarihinde 1.916 dolar düzeyini görmüştü.



"KRİZ SONA ERERSE ALTIN SERT DÜŞEBİLİR"


Analistler, Rus askerlerinin Ukrayna sınırından geri çekildiklerine dair kanıt olmadığı takdirde ons altın fiyatı için yükselişin devam edebileceği yönünde görüş bildirdi. Bununla beraber Rusya-Ukrayna krizi için dialog yönlü çözümlerin ise altın için sert düşüşleri beraberinde gelebileceği yorumları dikkat çekti.

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr
Sayfa Başına Dön