Son dönemin gözde tatlılarından fıstıklı midye baklava, restoranlarda oldukça dikkat çekiyor. Fıstıklı midye baklavayı bayram ziyaretleri için evde yapmak isteyenlere, tam kıvamında fıstıklı midye baklavanın tarifiyle geldik. İşte fıstıklı midye baklavanın kolay ve pratik tarifi ve yapımı için malzemeler…
12-14 Kişilik 20dk Hazırlık 15dk Pişirme
Kolay Gaziantep Midye Baklavası Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 100 gram kadar tereyağı
- 1 çay bardağı su
- 2 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tutam tuz
- Alabildiği kadar un
- 2 su bardağı Antep fıstığı fındık cevizde kullanılabilir
Kaymak için;
- 1 litre sut
- 1. 5 küçük çay bardağı irmik
Üzeri için;
- Yarım su bardağı fıstık
Açmak için;
- Nişasta
Şerbet için;
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- 3- 4 damla limon suyu
- Üzerine dökmek için
Kolay Gaziantep Midye Baklavası Tarifi Nasıl Yapılır?
- 200 gram tereyağı (yarısını sade yağ kullandım)
- Öncelikle hamur için gerekli malzemeleri alarak azar azar un ilavesi yapalım yumuşak hamur elde ederek 1 saat kadar dinlendirelim.
- Kaymak için sütü tencereye alarak irmiği de ekleyelim çırparak kaynayıp koyulaşınca altını kapatarak ılımaya bırakalım.
- Süre sonunda fıstığı ekleyerek iyice karıştıralım soğumaya bırakalım.
- Hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparak tepsiye dizelim ,üzerine poşet örtelim.
- Nişastayla açarak iyice inceltelim.
- Oklavaya sararak üzerindeyken büzelim ve yavaş şekilde açalım 2 ye bölelim.
- Ortasını büzerek yanlardan kalacak şekilde ara ara muballebisini koyarak iki ucunu üzerine örterek elimizle büzelim.
- Kesip tersine çevirerek 2 ucunu sıkarak tepsiye dizelim.
- Üzerine erittiğimiz zeytinyağını gezdirerek 170 derecede kızarıncaya dek pişirelim.
- Bu sırada şerbeti için su ve şeker limonu da ekleyerek 15 dakika kadar kaynatalım. Tatlı sıcakken şerbette dökelim.
- Üzerine fıstığını gezdirerek servis yapalım afiyet olsun.