GAZİANTEP'TE ÜST DÜZEY GÜVENLİK

Tarih: August 28, 2015 Kategori: , , ,
Geçtiğimiz son dört yıl içinde dört defa saldırıya uğrayan ve son olarak önceki gün 3 kişinin silahlı saldırısı ile gündeme gelen Ocaklar Mahallesi 25 Aralık Polis Merkezi’nde güvenlik tedbirleri arttırıldı. Tekrarlanması olası bir saldırı endişesi dolayısı ile karakol etrafında takviye önlemler alındı. Önceki yıllarda yapılan saldırılar da düşünüldüğünde 25 Aralık Polis Merkezi’nin mahalle içinde kalmasının yanlışlığı bir kez daha ortaya çıkıyor. Saldırının ardından şehrin tüm bürokratları sosyal medya üzerinden saldırıyı kınadı.
Önceki gece bölücü terör örgütü mensupları tarafından gerçekleştirilen hain saldırının yankıları dün de devam etti. Yetkililer, karakola tekrarlanması muhtemel olan saldırılara karşı geniş çaplı önlem aldı. Güvenlik önlemleri kapsamında, karakol girişleri kurşun geçirmez seyyar ve tekerlekli zırhlar ile kapatıldı. Karakol çevresi barikatlarla abluka altına alındı. Karakolun görüş mesafesini engelleyen okul önündeki ağaçlar belediye ekiplerince budandı. 
SON DÖRT YILDA DÖRT SALDIRI
Önceki gece terör örgütü PKK mensuplarının karakola uzun namlulu silahlarla ateş açması ile birlikte karakol son dört yıl içinde dördüncü saldırıya maruz kaldı. Bundan önceki yıllarda bir kez, ses bombası, bir kez parça tesirli bomba ve bir defa da silahlı saldırıya uğrayan 25 Aralık Polis Merkezi bu yıl dördüncü saldırıya da şahitlik etti. 
KARAKOLUN KONUMU SALDIRIYA AÇIK
Ocaklar Mahallesi’nde bulunan 25 Aralık Polis Merkezi bulunduğu yerleşke konumu dolayısı ile birçok tehlikeyi de beraberinde getiriyor. Karakolun mahalle içinde ve yol kenarında kalmasını fırsat bilen terör örgütü elemanları son dört yıl içinde karakola dört defa saldırıda bulundu. Karakoldan ise çevrede sivil insanların olması nedeniyle saldırılara cevap verilememesi karakolun konumunun değiştirilmesini tekrar gündeme getirdi. 
KURŞUN DELİKLERİ SIVANDI
Ocaklar Mahallesi 25 Aralık Polis Merkezi’ne düzenlenen saldırıda 40’ın üzerinde mermi kovanı ele geçirildi. Polis merkezine isabet eden onlarca delik tekrardan sıvanarak kapatıldı. Kurşunların isabet ettiği camlar ise bir bir değiştirilerek karakolun yaraları sarıldı.
FACİADAN DÖNÜLDÜ
Önceki gece 21: 45 sıralarında polis merkezine düzenlenen saldırıda kullanılan lav silahının ateş almaması büyük bir faciayı önledi. Çalıntı olduğu belirlenen 34 HF 5518 plakalı aracın karakol yakınına park edilmesi ile başlatılan  saldırıda kullanılan silahlar saldırı sonrasında olay yerinde bırakılarak kaçıldı. Saldırganlar geride iz bırakmamak için kullanmış oldukları aracı da ateşe verdi. Saldırı sırasında karakolda yaklaşık 15 civarında polis memurunun görev yapıyor olması tehlikenin boyutunu bir kat daha arttırıyor.
İNCELEMELER DEVAM EDİYOR
Saldırı sonrasında karakola gelen Gaziantep İl Emniyet Müdürü Erhan Gülveren ve İl Jandarma Komutanı Albay Şereef Çakmak, olay hakkında detaylı bilgi aldı. Saldırıya dair tüm ayrıntılar titizlikle araştırılıyor. Saldırı sırasında kayıtta olan mobese kameraları bir bir inceleniyor. Olayla ilgili detaylı soruşturma devam ediyor. 
25 Aralık Polis Merkezi’ne düzenlenen silahlı saldırıya tepkiler çığ gibi büyüyor. Saldırı sonrasında milletvekilleri, belediye başkanları ve oda başkanları saldırıyı kınayan mesajlar paylaştı. 
Sosyal medya üzerinden paylaşımda bulunan AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Nejat Koçer, Canan Candemir Çelik, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve AK Parti İl Başkanı Eyup Özkeçeci terör saldırısını kınayan mesajlarını sosyal medya aracılığı ile paylaştı. Terörün amacına ulaşamayacağı vurgusunda bulunan yetkililer, polislere geçmiş olsun dileklerinde bulundular. GTO Başkanı Eyüp Bartık da gazetemize yaptığı açıklama ile terörü ve terör olaylarını kınarken polislere geçmiş olsun dileklerinde bulundu.
Kaynak:gaziantepgüneş

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr
Sayfa Başına Dön