Basit Ama İşe Yarar Saç Tavsiyeleri

Tarih: January 15, 2011 Kategori: , , ,
 Saçlarınızın her zaman sağlıklı ve güzel olmasını istiyorsanız, Elidor'un saç uzmanlarının basit ama işe yarar tavsiyelerini uygulayabilirsiniz. İşte en çok kafaya takılan sorulara, uzman cevapları;
Saçlarım çok ince ve fazla dökülüyor. Ne yapabilirim?Demir, vitamin, su ve biyotin eksikliği saç kayıplarının ana nedenleridir. Yumurta, balık, mayalı ekmek, zeytinyağı gibi bitkisel yağlar, kuru meyve ve ceviz, fındık, badem gibi sert kabuklu yemişleri daha çok tüketmelisiniz. Böylece vücudunuzun besin değeri artar ve saçlarınız kısa zamanda sağlığına kavuşur.

İLACINIZ SOĞUK SU
Koyu renk olan saçlarım tertemiz olduğunda bile ışıldamıyor. Ne yapmamı önerirsiniz?
Saçınızın güneş ışınlarına maruz kalmadığı günlerde bile UV filtreli bir saç ürünü kullanmalısınız. Saçınızı yıkadıktan sonra soğuk suyla durulayın, daha sonra dişleri aralıklı bir tarakla tarayın. Kurulama sırasında kurutma makinesini aşağıya doğru tutun ki saç telleriniz düz kalsın. Böylece saçınız maksimum parlaklığa ulaşır.

Gündüz düzenlenen bir partiye katılacağım. Saç modelimle çok havalı görünmek istiyorum. Benim için ne önerirsiniz?


Basit ama işe yarar saç tavsiyeleri


Saç derimin neden hassas olduğunu ve nasıl bir bakım yapacağımı merak ediyorum.
Bu genetik ya da kendi vücudunuza has bir problem olabilir. Ama dış bir faktöre (boyalar, renk açıcı ürünler, perma) veya iç faktörlerden birine (stres, beslenme, hormonal bozukluk) karşı bir tepki de olabilir. Alkol içeren ürünler kullanmaktan ve çok sıcak su ile duş almaktan kaçının. Saçınızı yıkarken başınıza hafifçe masaj yapın.
Kıvırcık saçımı kontrol altına alamadığım için hep toplamak zorunda kalıyorum. Saçlarımın serbestken iyi görünmesi için ne yapabilirim?
Ph'ı düşük bir şampuan kullanın ve haftada iki kez nemlendirici bakımı uygulayın. Tararken dişleri aralıklı bir tarak kullanın. Saçınızın kabarıklığını bantla azaltın.Bu saçınızın tipine göre değişir. Ama gündüz partisi olduğunu hesaba katarsak, arkadan bağlı dağınık bir saç modeli seçebilirsiniz.
Görüntümü tepeden tırnağa değiştirmek istiyorum. Kuaförümden ne yapmasını istemeliyim?
Küt kesim yüz hatlarını dikkate almak kaydıyla da tüm kadınlara yakışır. Bu nedenle iyi bir seçenek. Kuaförünüze, çok kısa boylara kaçmamasını ve saç uçlarına hacim kazandırmaktan kaçınmasını söylemelisiniz.
SAÇIN DÜŞMANI STRES
Stresin saç dökülmesine neden olduğu doğru mu?
Tüm duygusal hastalıklar (sinirlilik, kaygı ve depresyon) saç üretimi için çok önemli olan bağışıklık sistemini zayıflatır. Öncelikle rahatlamak gereklidir. Sakin olursanız saçınızın canlılığını geri getirebilirsiniz. Spor ya da meditasyon yapmanız yararlı olabilir.
UZMANINDAN SAÇ PARLATMA TÜYOLARI
Scarlett Johansson, Sharon Stone, Eva Mendes gibi yıldızların saç stilisti Jamal Hammadi, Elidor ile 'Elidor Co-Creations Işıltılı Saçlar Serisi'ni geliştirdi. Çalışmaları Vanity Fair, Glamour gibi ünlü dergilerin kapağını süsleyen Hammadi'nin, ışıltılı saçlar için verdiği tüyolarsa şöyle;

*İşe iyi bir kesimle başlayın ve sağlıklı bir ışıltı için mutlaka bakım yaptırın
*Saç köklerini şampuanlamak önemlidir; çünkü uçlar zaten saçınızı durularken yeteri kadar yıkanır.
*Saçınızı soğuk suyla yıkayıp durulamak nemi saçta tutar, saçı pürüzsüzleştirir ve parlamasını sağlar.
*Saçınızı kuruturken tek yöne doğru tarayın. Orta derecede ısı kullanın ve kurutma makinesini aynı noktada tutmayın.



Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr
Sayfa Başına Dön