REKLAM ALANI

40 Kat Ev yapımı Fıstıklı Antep Baklavası

Tarih: 12.6.17 Kategori: , , , , , ,

 40 kat fistikli baklava

Ev yapimi fistikli antep baklavasi

MALZEMELER
  • 2 Yumurta
  • 1 cay bardagi siviyag ( 100ml )
  • 1 yemek kasigi sirke
  • 1 cay bardagi yogurt
  • 1 cay bardagi süt
  • 1 kabartmatozu
  • 50 gr nisasta
  • yaklasik 500 gr un
  • acmak icin bolca nisasta
  • İç i.in 170 gr boz antep fistigi
  • üstü icin 1 paket 250 gr tereyagi
  • 1 cay bardagi siviyagi
  

YAPILISI: 
  • bir kabin icersine yumurta, yag, süt, yogurt, sirke, kabartmatozu ,  yagi, nisasta  ve unu ekleyip hamuru yoguruyoruz…
  •  esit miktarda yaklasik 20 gr arasi 40 tane mini bezeler yapiyoruz… üzeri kurumamasi icin bir bez örtüyoruz… 
  • her bir bezeyi tabak alti büyüklügünde nisasta ile aciyoruz, bolca nisasta serpip 5 kat üst üstüne koyuyoruz… 
  • 8 tane 5 kat  gurup yapiyoruz… her bir gurubu bol nisasta ile önce merdane sonra oklava ile tepsinizin boyu  kadar inceltiyoruz… ( benim tepsim 38 cm capinda ) tepsinin altini yagliyoruz ve actigimiz baklava yufkalarimizi yerlestiriyoruz, her yerlestirdigimiz yufkanin üzerine firca ile tereyagi karisimi serpiyoruz…
  •  4 gurup ayni sekil oklava ile actiktan sonra tepsiye diziyoruz…
  • 4. yufkadan sonra önceden hazirladigimiz irmmikli kaymagi tepsinye esit miktarda sürüyoruz…   antep fistigindan bir avuc kadar ayirin ve geri kalani un haline gelene kadar  mikserde ufaltiyoruz…
  • un haline gelen fistigi kaymagin üzerine bolca serpiyoruz… onun üzerine ayirdigimiz tüm fistiklari iri kalicak sekilde mikserde ufaltiyoruz ve fistiklarin üzerine dagitiyoruz….
  •  diger yufkalarida acip tepsiye yerlestiriyoruz… her actigimiz  yufkanin üzerine firca ile tereyagi serpiyoruz…. keskin bicakla baklavamizi kesiyoruz… tereyagini tavada kizdiriyoruz, bir cay bardagi siviyagi ekleyip karistiriyoruz, bir süzgec ile baska bir tasa yagin tortularindan kurtulmak icin süzüyoruz… 
  • süzdügümüz yagi kasik kasik baklavamizin heryerine gelicek sekil döküyoruz… 
  • önceden isinmis 180 derece firinda üzeri nar gibi kizarana yaklasik 40-50 dakika kadar kontrol ederek pisiriyoruz…  firindan cikan baklavamiza soguk serbeti döküyoruz…

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr
Sayfa Başına Dön