REKLAM ALANI

Gaziantep'ten Yoğurtlu Patates Yemeği Tarifi

Tarih: 16.6.16 Kategori: , , , , ,
Gaziantep Yöresinden Yoğurtlu Patatesi YemeğiYoğurtlu Patates Yemeği Tarifi'nin Malzemeleri

  • 300g kuşbaşı et
  • 2 adet patates
  • 1,5 çay bardağı haşlanmış nohut
  • 1,5 kg yoğurt
  • 1 yumurta akı
  • 1 yemek kaşığı un
  • yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1,5 yemek kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 yemek kaşığı haspir (yalancı safran )

Yoğurtlu Patates Yemeği Tarifi'nin Yapılışı

Eti düdüklü tencerede suyu çekilene kadar yağsız kavurun. Üzerini 2 parmak aşacak kadar sıcak su ve tuzu ekleyin. 15-20dk kadar pişirin.
Patatesleri küp doğrayın. Nohutla birlikte pişen ete ilave edin patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin. Yoğurdu tencereye alın, un, yumurta akını
ekleyin karıştırın ocağa alın sürekli karıştırarak pişirin kaynayınca indirin. Patates ve et tenceresine katın. Bir iki tıklayınca altını kapatın. Yağı kızdırın hafif naneyi haspiri ekleyin. Ocaktan alın servis yaparken tabakların üzerine yağını ekleyin.
Afiyet olsun.

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr
Sayfa Başına Dön