Gaziantep Usulü Yoğurtlu Patates Yemeği Tarifi

Tarih: February 23, 2022 Kategori: , , , , ,
Gaziantep’in en lezzetli yöresel yemeklerinden biri o.


Gaziantep Yöresinden Yoğurtlu Patatesi YemeğiYoğurtla patatesin en güzel birleşimi! Üzerine yakılan haspirle (safranla) harika ve bambaşka bir lezzete dönüşüyor üstelik.


Yoğurtlu Patates Yemeği Tarifi'nin Malzemeleri


  • 300g kuşbaşı et
  • 2 adet patates
  • 1,5 çay bardağı haşlanmış nohut
  • 1,5 kg yoğurt
  • 1 yumurta akı
  • 1 yemek kaşığı un
  • yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1,5 yemek kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 yemek kaşığı haspir (yalancı safran )



Yoğurtlu Patates Yemeği Tarifi'nin Yapılışı

Eti düdüklü tencerede suyu çekilene kadar yağsız kavurun. Üzerini 2 parmak aşacak kadar sıcak su ve tuzu ekleyin. 15-20dk kadar pişirin.
Patatesleri küp doğrayın.

Nohutla birlikte pişen ete ilave edin patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin. Yoğurdu tencereye alın, un, yumurta akını
ekleyin karıştırın ocağa alın sürekli karıştırarak pişirin kaynayınca indirin. Patates ve et tenceresine katın. Bir iki tıklayınca altını kapatın. Yağı kızdırın hafif naneyi haspiri ekleyin. Ocaktan alın servis yaparken tabakların üzerine yağını ekleyin.
Afiyet olsun.


Püf Noktası

Aspir, hem bitki şeklinde hem yağ şeklinde tüketilen bir bitki türüdür. Aynı zamanda yalancı safran olarak da adlandırılan bu bitki sarı ve turuncu renklerde karşınıza çıkabilir. Taze veya kuru olarak yemeklerde kullanılır.

Yoğurdun kesilmemesine ve yemeğin çok sulu olmamasına dikkat edelim. Patatesleri ilk aşamada çok haşlamayın ki diğer pişme aşamalarında patatesler erimesin.

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr
Sayfa Başına Dön