Gaziantep'te İş Kazası: 2 Ölü 2 Yaralı

Tarih: July 24, 2015 Kategori: , , ,
Gaziantep’te yapımı süren bir inşaatta iskelenin çökmesi sonucu 2 işçi hayatını kaybederken, 2 işçi de yaralandı.
Akkent Mahallesi’nde yapımı süren 12 katlı inşaatın dış cephe kaplamasının yapıldığı sırada iskele çöktü. Yaşanan çökmenin ardından iskelede çalışan 4 işçi 8’inci kattan zemine düşerken, 2 işçi de düşmekten son anda kurtuldu. Zemine düşen işçilerden 53 yaşındaki Hacı Çevik ve 49 yaşındaki Abdulkadir Atıcı yaşamlarını yitirirken, Ferhat Erkoç, Mehmet Erkoç, Yunus Çelik ve Mehmet Çelik yaralandı. Yaralılardan Ferhat Erkoç ve Mehmet Erkoç mesai arkadaşları tarafından çağrılan ambulanslarla Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi acil servisine götürülerek tedaviye alındı. Hafif yaralanan Yunus Çelik ve Mehmet Çelik’in ise tedavileri olay yerinde ambulans içerisinde yapıldı. Olayda yaşamını yitiren Hacı Çevik ve Abdulkadir Atıcı’nın cesetleri ise olay yerinde yapılan incelemelerin ardından Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.
6 çocuk babası Çevik’in ölüm haberini alan yakınları da inşaata akın etti. Hacı Çevik’in cesedini gören yakınları sinir krizi geçirerek inşaat sahiplerine tepki gösterdi. Hacı Çevik’in eşi Meryem Çevik inşaat önünde ağıtlar yakarak fenalık geçirdi. Meryem Çevik’i yakınları teselli etmeye çalışırken, inşaat firmasından davacı olacaklarını bildirdi.
Çevik ve Atıcı’nın mesai arkadaşları da iskelenin daha ucuza çalıştırılan Suriyeli teknisyenlere yaptırıldığını ve iskelede can güvenliğinin olmadığını öne sürdü.
Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürdürülüyor.
Kaynak:mynet

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr
Sayfa Başına Dön