
Fistikli Kadayif Sarmasi
Malzemeler
- bir paket taze kadayif
- 1 kase antep fistigi ( boz baklavalik fistik )
- 1 paket 25o gr tereyagi
- serbeti icin
- 1 kilo seker
- 600 ml su
- 4-5 damla limon suyu
Servis İcin Yanina
- kaymak
- fıstık
Yapilisi:

Borcam tepsisinin altini bolca bolca yaglayalim, ve rulo haline getirdigimiz kadayifi tepsinin ortasindan baslayarak saralim… ayni islemi tepsimiz dolana kadar ugulayalim…
Kalan tereyagini tavada kizdirmadan eritelim.. eriyen yagi kadayifin üzerine esit sekilde gezdirelim.. önceden isinmis 220 derece firinda alt üst ayarda yaklasik 15 dk pisirelim sonra firinin isisini 25o dereceyye artiralim, alt üst renk alana kadar yaklasik 10 dakika daha kizartalim..
serbetin yapilisi: 1 kilo sekere 600 ml suyu döküp kaynamaya birakalim kaynayan serbete birkac damla limonsuyu ilave edip yaklasik 5-7 dk kaynatalim ocaktan alalim ilimaya birakalim.. ( serbetini önceden yapip dolaba kaldirdigim icin kullanacagimda tavada ilittim )
firindan cikarttigimiz Burma kadayifa sicakken ilik serbeti dökelim ve cekmesi icin 10-15 dk bekleyelim, üzerini fistik ile süsleyip kaymak ile servis yapalim.. afiyet olsun.
Not: Antep fistigi olmayanlar, fistik yerine alternatif olarak ceviz ilede yapabilirsiniz, tuzlu fistik olmaz tadini degistirir.