Gaziantep’in başarısına ünlülerden övgüler yağdı

Tarih: February 24, 2016 Kategori: , , , ,
Gaziantepin başarısına ünlülerden övgüler yağdı gastronomiUNESCO tarafından 33 ülkeden 47 şehrin içinde yer aldığı “Dünya Yaratıcı Şehirler Ağı”na gastronomi kategorisinde dahil edilen Gaziantep’in başarısına sanat ve siyaset dünyasından övgüler geldi.

İstanbul Çırağan Kempinski’de özel bir yemekte kutlanan başarı hikayesini yorumlayan sanat dünyasının önemli isimlerinden Hülya Koçyiğit, Gaziantep’in bu başarısının  geç kalınmış bir hak olarak yorumladı. Gaziantep mutfak kültürünün tüm dünyanın bildiğini ifade eden Koçyiğit, “Çünkü hepimiz biliyoruz ki dünyanın en güzel mutfağı Türk mutfağı ve dolaysıyla Gaziantep mutfağıdır. Birçok kültürü biriktirmiş ve bunu korumasını da bilmiş. O geçmiş tarihten buyana yaşatmış. Kültürümüzün olmazsa olması mutfak kültürü, sofra kültürü. Biz büyüklerimize sevgiyi, saygıyı, bir arada olmayı, gücü ve güvenirliği sofrada öğreniyoruz” diye konuştu.

Gazianteplileri dünyanın en güzel ve sıcak kalpli insanları olarak tanımlayan ünlü sanatçı Koçyiğit, Gaziantep'e gelip ve her ayrılmasında gözlerinin arkada kaldığını ifade etti.

Bülent Serttaş ise Türkiye’nin haklı gururu olan bu başarıyı alkışladığını ifade ederek, “Bu yola baş koyan kadınından aşçısına, kebapçısından baklavacısına, belediye çalışanından valilik çalışanından Allah razı olsun. Gaziantep’i iki cümle ile anlatamazsınız. Gaziantep’te en az bir hafta kalmalısınız. Yemek kültürünü ve tatlarını öğrenebilesiniz. Tebrik ediyor ve alkışlıyorum” şeklinde konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da Türkiye’nin her bölgesinin farklı özelliklere sahip olduğunu vurgulayarak, “Gaziantep’in hak ettiği ünvanı aldığını düşünüyorum. Gerçekten Türkiye bir kıta özelliği gösteriyor. Her kentimiz bir ülke gibi özelliklere sahip. Burada  da mutfağımız önemli bir yer tutmaktadır. Gaziantep mutfağı da müthiş bir mutfak. 500 civarında yiyecekten bahsedildi. Emeği geçenleri tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Geceye; İbrahim Tatlıses, Bülent Ersoy, Gülben Ergen, Cengiz Kurtoğlu, Engin Altan Düzyatan gibi ünlü sanatçılar ve sinema oyuncularının yanı sıra, siyaset, ekonomi, bürokrat, STK temsilci, iş dünyası, ulusal ve uluslararası basın, yerli ve yabancı konuk olmak üzere yaklaşık 600 davetli katıldı.
kaynak:megahaber27

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr
Sayfa Başına Dön