Gaziantep'te Korkutan Şüphe

Tarih: May 28, 2016 Kategori: , , ,
Gaziantep emniyetine ait dilekçede, ilçede kaçırılan iki aracın ‘muhtemel terör eylemlerinde kullanılabileceği’ belirtildi.
Birgün'ün haberine göre; 1 Mayıs’ta IŞİD’in emniyet önünde gerçekleştirdiği bombalı saldırıda kullandığı araç, dilekçede adı geçen araç ile benzerlik gösteriyor

Gaziantep’te IŞİD üyelerinin araç kaçırdığı ve bu araçlarla bombalı saldırı düzenleyeceği kuşkuları söz konusu. Gaziantep’te İl Emniyet Müdürlüğü tarafından ‘Çalıntı Araçlar ve Plakalar’ konulu hazırlanan dilekçede, iki aracın kaçırıldığı ve bu araçların “terör örgütleri tarafından gerçekleştirilmesi muhtemel terör eylemlerinde kullanılabileceği” vurgusu yapıldı.

Emniyetin ‘Çalıntı Araçlar ve Plakalar’ konulu dilekçesinde, çalınan ilk araç için şöyle denildi: “25 Aralık Polis Merkezine müracaat eden A.İ.G isimli şahıs, M.A.S adına kayıtlı 27 UL 207 plakalı 200 model beyaz renkli Ford Ranger marka aracın çalındığını beyan ederek şikayetçi olmuş.

Araç çalınmasına dair emniyete bir diğer şikayet ise 15 Mayıs günü bildirilmiş: “…Düztepe Polis Merkezi Amirliği’ne müracaat eden Y.K isimli şahıs, adına kayıtlı 27 PK 378 plakalı 1986 model beyaz renkli Tofaş Şahin marka aracının çalındığını beyan ederek şikayetçi olmuş…” İl Emniyet Müdürü imzalı dilekçede, çalınan iki araç için, “Söz konusu kayıp/çalıntı olduğu bildirilen araç ve araca dair plakaların terör örgütleri tarafından gerçekleştirilmesi muhtemel terör eylemlerinde kullanılabileceği değerlendirildiğinden yapılacak arama ve kontrollerde duyarlı bulunulması Umun Emniyet Müdürlükleri’nden, bilgilerini Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı, Terörle Mücadele Başkanlığı’ndan; Arz/rica ederim” denildi.

Emniyete saldırıda adı geçen araç mı?
Gaziantep’te 1 Mayıs günü 2 polisin şehit olmasına, 18’i polis 22 kişinin yaralanmasına neden olan, IŞİD’in emniyet önünde bir araçla düzenlediği bombalı saldırının üzerinden yaklaşık bir ay geçti. Ancak, bombalı saldırının gerçekleştirildiği beyaz ve plakası da belirlenmeyen araç henüz yakalanmadı. Emniyetin ‘Çalıntı Araçlar ve Plakalar’ konulu dilekçesinde, ‘muhtemel terör eylemi’ gerçekleşebileceği yönündeki dilekçede belirtilen, 25 Aralık günü kaçırılan veya kayıp olan aracın özellikleri, mobese kayıtlarına göre, 1 Mayıs günü Emniyet’e yönelik bombalı saldırıda kullanılan araç ile benzerlik gösteriyor. Emniyette çalıntı veya kayıp araçların istihbaratı olmasına rağmen, 1 Mayıs günü IŞİD’in bombalı araçla emniyet önünde gerçekleştirdiği saldırıda gerekli tedbirin ve güvenliğin sağlamadığı söz konusu.
kaynak:megahaber27

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr
Sayfa Başına Dön