Gaziantep Valiliğinden 10 Günlük Yasak

Tarih: October 08, 2016 Kategori: , , ,
Gaziantep'te terör saldırısı olabileceği yönündeki istihbarati bilgiler nedeniyle 10 gün boyunca açık alanlarda toplantı ve etkinliklere izin verilmeyecek.

Gaziantep Valiliği'nden yapılan açıklamada, il genelinde açık alanlarda yapılacak, Açık Yer Toplantısı, Basın Açıklaması, Stant Kurma, İmza Kampanyası, Bildiri Dağıtma, Oturma Eylemi gibi etkinliklerin, genel asayiş ve kamu düzenin korunması amacıyla yasaklandığı duyuruldu.

Gaziantep Valiliği'nden yapılan açıklama şöyle:
"Söz konusu olayların yıldönümü ve anma etkinliklerine katılacak vatandaşlarımıza yönelik; başta DAEŞ ve PKK terör örgütleri olmak üzere, diğer terör örgütlerince mezhep temelli toplumsal hassasiyetler üzerinden gerilim ve kaos oluşturmaya yönelik, terör amaçlı provakatif girişimler olabileceği yönünde istihbari bilgiler elde edilmiştir.
Yukarıda belirtilen konularla ilgili olarak; 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanununun 11/m ve 14/c maddeleri ile 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince 7-16 Ekim 2016 tarihleri arasında, il genelinde açık alanlarda yapılacak“Açık Yer Toplantısı, Basın Açıklaması, Stant Kurma, İmza Kampanyası, Bildiri Dağıtma, Oturma Eylemi vb.”etkinlikler, genel asayiş ve kamu düzenin korunması amacıyla yasaklanmıştır."

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr
Sayfa Başına Dön