IŞİD'in Gaziantep hücresine baskın!

Tarih: October 05, 2016 Kategori: , , , ,
Emniyet istihbarat birimleri büyük bir eylem hazırlığında olan IŞİD’in sözde Türkiye Emiri Yunus Durmaz’ın Gaziantep’teki son hücre yapılanmasını çökertti. Operasyonda 50 kilogram patlayıcı ve canlı bomba yelekleri ele geçirildi.

Türkiye’de gerçekleşen kanlı IŞİD saldırılarının emrini veren ve planlayan sözde Türkiye Emiri Yunus Durmaz geçtiğimiz Mayıs ayında Gaziantep’te polisin düzenlediği hücre evi operasyonunda sıkıştırılınca kendini patlatmıştı. Ölü ele geçirilen ve başına 4 milyon lira ödül konulan Durmaz’ın kentteki hücresinin yeniden canlanıp sansasyonel eylem planladığı bilgisini alan emniyet istihbarat birimleri operasyon için düğmeye bastı. Gaziantep’te canlı bombacıların bulunduğu hücre evine baskın yapıldı. Yapılan 3. dalga operasyonunda Yunus Durmaz’a bağlı IŞİD’in son hücresi de çökertildi.

50 KİLO TNT BULUNDU

Çok sayıda teröristin yakalandığı operaysonda hücreevinde canlı bomba yelekleri ile tam 50 kilogram TNT patlayıcı bulundu. İstihbarat birimleri Durmaz hücresinin kalan son militanlarının IŞİD’in Suriye’deki uzantılarından Cerablus harekatına misilleme talimatı geldiğini belirledi. Durmaz’ın hücresi hortlamadan dağıtıldı.

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr
Sayfa Başına Dön