Kullanılacak Malzemeler
- 500 GR Kuzu Kuşbaşı
- 5 Adet Közlenmiş İri Domates
- 1 Adet Taze Tatlı Kırmızı Biber
- 1 Adet Taze Yeşil Biber
- 1 Tutam Maydanoz
Altı Ezmeli Kebap Nasıl Hazırlanır
- Ocağı yüksek ateş de açıp, tencereyi 1 tatlı kaşığı kuyruk yağı ile yağlayın. Tuz ilave etmeyi unutmayın!
- Eti kavrulmak üzere tencereye boşaltıp, Ağzını kapatın. Arada karıştırın.
- Etler pişerken domateslerin kabuğunu soyup, ufak ufak doğrayın ve servis edeceğiniz geniş bir kaba alın.
- Biberleri ince ince doğrayın. Etleri karıştırmayı ihmal etmeyin!
- Doğradığınız domatesleri bir su bardağı yardımıyla iyice ezin. Biraz tuz ilave edin.
- Etler sunu çekince ocağın düşük ateşe getirip, karıştırın.
- Maydanozu da ince ince doğrayın.
- Etler yeteri kadar kavrulunca ocağı altını kapatın. Eti çok kurutmayın!
- Domatesin Üzerine sırasıyla önce yeşil biberi ardından etleri sonra kırmızı biberi ve maydanozu ilave edin.
Gaziantep Mutfağı Tarihi zenginliği ve coğrafi konumuyla ülkemizin en önemli yerleşim merkezlerinden biri olan Gaziantep, yemeklerinin çeşitliliği ile Türk Mutfak Geleneğini renklendiren özgün bir kültürel yapı ortaya koymaktadır. Tarih boyunca havasını, suyunu ve toprağını sevip, burayı yurt edinen insanlar farklı diller, dinler ve etnik kökenlere sahip olsalar da ortak bir damak tadında buluşmuş ve günümüzün zengin Gaziantep Mutfak Kültürü’nün ortaya çıkmasında pay sahibi olmuşlardır.
Gaziantep Mutfağı, yüzyıllardan beri topraklarında hüküm süren medeniyetlerin izlerini günümüze taşıyan evrensel bir zenginliğimizdir. Nineden toruna bir miras titizliği ile öğretilen yemeklerin ve tatlıların yapımında kullanılan malzemelerin seçimindeki titizlik, hazırlama ve pişirmede gösterilen beceri, yemeklerin yapımında kullanılan ve yemeklerde değişik tat ve lezzet veren baharatlar, salçalar, soslar ve karışımlar, Gaziantep yemeklerinin ve tatlılarının şöhrete kavuşmasına ve aranılan tat olmasına neden olmuştur. 400’ün üzerinde yemek çeşidine sahip Gaziantep yemeklerinde, haşlama, ızgara, tava, sote, kavurma, tencere yemeği, fırın yemeklerinin içinde bulunduğu tüm pişirme teknikleri kullanılmıştır. (gaziantepirpirim)