ASKER SINIRDA TEMiZLiĞE BAŞLADI

Tarih: January 21, 2016 Kategori: , ,
Suriye’nin Cerablus kentine komşu olan Gaziantep’in Karkamış ilçesinde mayınlı arazide temizlik çalışması başlatıldı. Sınırdaki kritik noktalara ise yeni birlikler konuşlandırıldı.

Terör örgütü IŞİD'in kontrolündeki Halep’e bağlı Cerablus kentinde olası bir saldırıyı önlemek ve sınırda bulunan vatandaşların can güvenliğini sağlamak amacıyla başlatılan beton duvar çalışması daha önceden mayın döşenmiş olan arazi bölgesine yaklaştığı için mayınların temizlendiği belirtiliyor. Sınırın güneyinde bulunan tren rayları ile tel örgü arasında kalan noktadaki mayınlar askerin kontrolünde uzman ekipler tarafından temizleniyor. Aynı zamanda bir kaza sonucu patlama meydana gelebileceği olasılığı göz önünde bulundurularak ambulansla birlikte bir sağlık ekibi bekletiliyor.

KRİTİK NOKTALARA YENİ BİRLİKLER KONUŞLANDIRILDI

Öte yandan, Fırat Nehri'nin batısından başlamak üzere Kilis’in Elbeyli ilçesine doğru devam etmekte ola güvenlik arttırma amaçlı duvar ve tel örgü çalışmaları hızla devam ediyor. Yerel kaynaklar, geçtiğimiz yıl zaman zaman Türkiye sınırına gelerek mayın döşeyen ve hendek kazan terör örgütü IŞİD mensuplarının, askere vur emri yetkisi verildikten sonra pek gözlenmediğini belirtiyor. Son zamanlarda Türkiye’nin yanı sıra birçok ülkede artan DEAŞ saldırılarına karşı ise güvenlik önlemleri arttırıldı. Karkamış bölgesinde sınır hattına tanklar ve obüsler yerleştirildiği gözlendi. Aynı zamanda nöbet kulübelerindeki asker sayısının da arttırıldığı gözlendi.
kaynak:gaziantepgunes

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr
Sayfa Başına Dön