Bu köyde emlak ve konaklama fiyatları el yakıyor

Tarih: September 14, 2016 Kategori: , ,
Kazdağları'nın eteklerinde kurulu, geçmişi antik çağlara dayanan Adatepe köyündeki tarihi taş evlerin fiyatı adeta İstanbul Boğazı'na bakan yalılarla yarışıyor.

Eşsiz doğası, sakinliği ve huzuruyla önemli bir turizm potansiyeline sahip köyde, yarım pansiyon konaklamanın bedeli 750 liraya kadar çıkıyor. Adatepe'de kafe pansiyon işleten Nur As: "Köyümüzde bazı otellerde sessizliği, sükuneti korumak adına 10 yaşına kadar çocuk alınmıyor"
Kazdağları'nın eteklerinde kurulu,  geçmişi antik çağlara dayanan Adatepe köyündeki tarihi taş evlerin fiyatı  İstanbul Boğazı'ndaki yalılarla yarışırken, bu yapılarda günlük konaklama bedeli  750 liraya kadar çıkabiliyor.
Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine  bağlı Küçükkuyu beldesinin eski Rum evlerinden oluşan Adatepe köyü, Kaz  Dağları'nın batısında, Edremit Körfezi'nin ise kuzey ucunda yer alıyor.

Truva, Pers, Atina, Roma, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinin izlerini  taşıyan, yüzyılların birikiminin oluşturduğu taş işçiliğiyle kurulan tarihi taş  evleri, Arnavut kaldırımlı yolları, ormanlık alanları, otantik yapısıyla ilgi  gören köy, özellikle 1989'da sit alanı ilan edilmesinden sonra mevcut mimarisi  korumayı başardı.

Yılın her döneminde gezilebilen köy, özellikle yaz dönemlerinde, şehir  ve iş stresinden uzaklaşmak, eşsiz doğa güzellikleri içinde, huzurlu ve sakin bir  tatil geçirmek isteyenlerden büyük ilgi görüyor. Taş evlerde konaklayanlar, eski  ahırlardan düzenlenerek oluşturulan kafelerde, asırlık ağaçların gölgesinde  çayını, kahvesini yudumlayabiliyor.

Köyde emlak edinmek için adeta bir serveti gözden çıkarmak gerekiyor.  Eski Rum taş evlerin restore edilmiş olanlarının fiyatları, İstanbul Boğazı'ndaki  yalılarla yarışıyor. Yıkık dökük, eski taş evlerin fiyatları bile 800-900 bin  liradan başlıyor. Anıtlar Kurulu'ndan alınan onay ile restorasyonu tamamlanan  evler, milyonlarla ifade edilen fiyatlarla satılıyor.

Konaklama bedeli 250 ile 750 lira arasında
Adatepe köyünde sabunhaneden bozma taş binada kafe ve Rumlardan kalma  taş evlerde pansiyon işletmeciliği yapan Nur ve Melike As kardeşler, köyde  tamamen doğal ortamda yaşam ve tatil olanağı bulunduğunu söylüyor.

Nur As, Adatepe'nin, Kazdağları'nın eteklerinde kurulu eski bir Rum  köyü olduğunu hatırlattı.

Köyün uzun yıllar önce turizme açıldığını vurgulayan As, "Köyümüzde  tamamen dış dünyadan uzak, doğal ortamda tatil yapabilir veya yaşayabilirsiniz.  Özellikle yaz aylarında köyümüz konumu ve doğal yapısı gereği yoğun ilgi görüyor.  Adatepe köyünde konaklamanın bedeli 250 ile 750 lira arasında değişiyor." diye  konuştu.
kaynak:mynet

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr
Sayfa Başına Dön