Hainlerin Hedefi Gaziantep

Tarih: March 22, 2016 Kategori: , , ,
Gaziantep ve Van’da terör örgütü PKK/KCK’ya yönelik yapılan operasyonlarda 20 kişi gözaltına alındı. Aynı operasyonlarda YDG-H Gaziantep İl sorumlusunun da yakalandığı bildirildi.Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Gaziantep ve Van’da yapılan terör operasyonlarında 20 kişi gözaltına alındı.

 Operasyonlarda ismi açıklanmayan Gaziantep YDG-H İl sorumlusunun da yakalandığı bildirildi. Yapılan aramalarda ise 5 adet tabanca ve bu tabancalara ait çok sayıda fişek, 2 adet pompalı tüfek ve bu tüfeklere ait çok sayıda fişek, 3 laptop bilgisayar, harici harddisk, flash bellek, hafıza kartı, cep telefonu, sim kart vb. dijital veri depolayıcıları, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler, terör örgütü PKK/KCK içerikli kitap, poster, afiş, bez parçaları vb. örgütsel dokümanlar ele geçirildi.

Gaziantep Valiliğinden yapılan açıklamada, “Terör örgütünün kırsal alanına eleman aktarımında bulunan, kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik Molotof kokteyli, EYP’li ve havai fişekli saldırıda bulunan, terör örgütünün talimatlarıyla yapılan kanunsuz gösteri ve yürüyüş eylemlerini organize eden, bu eylemlere katılan, Cumhurbaşkanımıza ve güvenlik güçlerine hakaret eden, internet ortamında sosyal paylaşım sitelerinde örgütünün propagandasını yaparak terör örgütünü övücü, özendirici paylaşımlarda bulunan örgüt mensupları yakalanmıştır” ifadelerine yer verildi.Adli makamlara sevk edilen 20 kişiden 18’i tutuklanarak cezaevine gönderilirken 2’si ise adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı.

SALDIRI ÖNLENDİ
Gaziantep’te terörle mücadele kapsamında çalışma yürüten güvenlik güçlerinin, kentte planlanan saldırıyı da önlediği bildirildi. PKK/KCK terör örgütü militanlarının korsan gösteri ve eylemlerde, güvenlik güçlerine karşı uzun namlulu silah ile saldıracağı yönünde bilgiler üzerine harekete geçen güvenlik güçleri ise yaptıkları çalışmalarda 1 adet kaleşnikof uzun namlulu tüfek, 90 adet fişek ve 3 adet aynı tüfeğe ait şarjör ele geçirildi.
kaynak:mynet

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr
Sayfa Başına Dön